Transformă o fotografie într-o pictură în ulei

In jos

Transformă o fotografie într-o pictură în ulei Empty Transformă o fotografie într-o pictură în ulei

Mesaj  Admin la data de Dum Mai 15, 2011 7:12 pm

Un tutorial interesant care te ajută să transformi o fotografie în pictură în ulei, iar asta o să învătați astăzi în Adobe Photoshop.
Imaginea finală:

Transformă o fotografie într-o pictură în ulei Final_9
Resurse:

http://www.stockvault.net/photo/104304/

http://www.stockvault.net/photo/98277/display-easel


Pasul 1


Deschide fotografia în Photoshop. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să deblochezi stratul de fundal. Pentru a face acest lucru, faceți dublu clic pe stratul "Background" și numiți-l "Horse".

Transformă o fotografie într-o pictură în ulei 1_13

Pasul 2

Acum avem nevoie să mărim dimensiunea pânzei. Pentru a face acest lucru mergeți la Image > Canvas Size cu setările similare acestora:
Transformă o fotografie într-o pictură în ulei 2_13
Selectați imaginea din acest cadru cu Select > Load Selection. Acum o să obținem ceva de genul, puteți vedea pe imaginea de mai jos.

Pasul 3

După care utilizează Select> Modify> Smooth pentru a face colțurile fotografiei rotunde (aproximativ 10 pixeli). Inversează selecția cu Ctrl+Shift+I și apăsați butonul Delete pentru a șterge zona selectată. Acum inversați selecția inapoi, apoi creați un strat nou, numiți-l “Background” și poziționați-l sub stratul numit “Horse”. Umple zona stratului selectat cu culoarea #b7aca1. Îndepărtaţi selecţia cu Select > Deselect (Ctrl+D) și mutați stratul un pic în jos şi la dreapta.

Transformă o fotografie într-o pictură în ulei 4_13

Pasul 4

Utilizați Polygonal Lasso Tool pe stratul “Background” pentru a conecta colturile din stânga și dreapta a fotografiei cu background-ul. Completați cu culoarea #cdaf89. Apăsați CTRL + D pentru a elimina selecția.

Transformă o fotografie într-o pictură în ulei 5_13

Transformă o fotografie într-o pictură în ulei 6_11

Pasul 5

Du-te la Layer> Layer Styler și aplică stilul Inner Shadow pentru acest strat.

Transformă o fotografie într-o pictură în ulei 7_12
Rezultatul ar trebui să fie ceva similar la acesta:
Transformă o fotografie într-o pictură în ulei 8_11
Pasul 6

Mergeți inapoi la startul “Horse” și continuăm cu el. Duplicați acest strat cu Layer > Duplicate Layer, după care se aplică Filter > Blur > Smart Blur cu setările similare acestora:
Transformă o fotografie într-o pictură în ulei 9_11
Transformă o fotografie într-o pictură în ulei 10_10
Pasul 7

Acum folosiți Image > Adjustments > Invert pentru a inversa culorile fotografiei și va trebui să obțineți ceva similar cu imaginea de mai jos.
Transformă o fotografie într-o pictură în ulei 11_8
Pasul 8

După asta trebuie să realizăm o mască vectorială pentru acest strat. Folisiți Select > Load Selection, selectati conținutul stratului curent și aplicați Layer > Layer Mask > Reveal Selection pentru a crea masca.

Selectați Eraser Tool și incărcați Natural Brushes Palette (aceasta este o perie dintre paletele standard în Photoshop). Alegeți peria din Natural Brushes Palette și setați dimensiunea pensulei la 175px și schimbați opacitatea la 27%. Apăsați D pentru a configura culorile negru și alb pentru foreground-ul și background-ul, apoi aplică Eraser Tool stratului.

Transformă o fotografie într-o pictură în ulei 12_7
Transformă o fotografie într-o pictură în ulei 13_6
Pasul 9

În cazul în care doriţi să sportiți efectul, aplicați din nou Eraser Tool cu aceleași presetări.

Transformă o fotografie într-o pictură în ulei 14_3
Pasul 10

Arată bine acum, dar se pare că lipsește ceva, așa că haideți să realizăm textura pentru panza de ulei. Mergeți la stratul “Horse” și aplicați Filter > Texture > Texturizer pentru acest strat.

Transformă o fotografie într-o pictură în ulei 15_2
Transformă o fotografie într-o pictură în ulei 16_2
Pasul 11

Uniți toate straturile într-un singur strat folosind Shift+Ctrl+E. Deschideți imaginea cu șevalet și duplicați pictura in ulei. Cu stratul de pictură în ulei selectat, mergeți la Edit > Transform > Scale și redimensionați imaginea.
Transformă o fotografie într-o pictură în ulei 17_1

Pasul 12

Acum este momentul să adăugăm perspectivă la panza cu cal. Pune imaginea noastră in perspectiva similară pentru șevaleta perspectivă. Folosiți Edit > Free Transform și țineți apăsat butonul CTRL pentru a le pune în perspectivă ca în imaginea de mai jos:

Transformă o fotografie într-o pictură în ulei 16_2
Pasul 13

După care mergeți la stratul de pictură în ulei și puneți-l în interiorul zonei de la sevalet. La început setați opacitatea stratului la aproximativ 50%, apoi utilizați Polygonal Lasso Tool pentru a selecta părțile șevaletului, care ar trebui să fie vizibile deasupra picturii.
Transformă o fotografie într-o pictură în ulei 19_1
Pasul 14

Inversează selecția folosind Ctrl+Shift+I și aplică Layer > Layer Mask > Reveal Selection pentru a adăuga masca din nou. Schimbă opacitatea la 100% din nou pentru acest strat.

Fotografia finala

http://tutoriale.ro/sites/default/files/field/image/final_9.jpg

Acest tutorial este acum complet. Acum ştiţi cum să transformați fotografiile în pictură în ulei în doar câţiva paşi.

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 51
Data de inscriere : 15/05/2011

http://utile.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum