Transformă o fotografie într-o pictură în ulei

In jos

Transformă o fotografie într-o pictură în ulei

Mesaj  Admin la data de Dum Mai 15, 2011 7:12 pm

Un tutorial interesant care te ajută să transformi o fotografie în pictură în ulei, iar asta o să învătați astăzi în Adobe Photoshop.
Imaginea finală:


Resurse:

http://www.stockvault.net/photo/104304/

http://www.stockvault.net/photo/98277/display-easel


Pasul 1


Deschide fotografia în Photoshop. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să deblochezi stratul de fundal. Pentru a face acest lucru, faceți dublu clic pe stratul "Background" și numiți-l "Horse".Pasul 2

Acum avem nevoie să mărim dimensiunea pânzei. Pentru a face acest lucru mergeți la Image > Canvas Size cu setările similare acestora:

Selectați imaginea din acest cadru cu Select > Load Selection. Acum o să obținem ceva de genul, puteți vedea pe imaginea de mai jos.

Pasul 3

După care utilizează Select> Modify> Smooth pentru a face colțurile fotografiei rotunde (aproximativ 10 pixeli). Inversează selecția cu Ctrl+Shift+I și apăsați butonul Delete pentru a șterge zona selectată. Acum inversați selecția inapoi, apoi creați un strat nou, numiți-l “Background” și poziționați-l sub stratul numit “Horse”. Umple zona stratului selectat cu culoarea #b7aca1. Îndepărtaţi selecţia cu Select > Deselect (Ctrl+D) și mutați stratul un pic în jos şi la dreapta.Pasul 4

Utilizați Polygonal Lasso Tool pe stratul “Background” pentru a conecta colturile din stânga și dreapta a fotografiei cu background-ul. Completați cu culoarea #cdaf89. Apăsați CTRL + D pentru a elimina selecția.

Pasul 5

Du-te la Layer> Layer Styler și aplică stilul Inner Shadow pentru acest strat.


Rezultatul ar trebui să fie ceva similar la acesta:

Pasul 6

Mergeți inapoi la startul “Horse” și continuăm cu el. Duplicați acest strat cu Layer > Duplicate Layer, după care se aplică Filter > Blur > Smart Blur cu setările similare acestora:


Pasul 7

Acum folosiți Image > Adjustments > Invert pentru a inversa culorile fotografiei și va trebui să obțineți ceva similar cu imaginea de mai jos.

Pasul 8

După asta trebuie să realizăm o mască vectorială pentru acest strat. Folisiți Select > Load Selection, selectati conținutul stratului curent și aplicați Layer > Layer Mask > Reveal Selection pentru a crea masca.

Selectați Eraser Tool și incărcați Natural Brushes Palette (aceasta este o perie dintre paletele standard în Photoshop). Alegeți peria din Natural Brushes Palette și setați dimensiunea pensulei la 175px și schimbați opacitatea la 27%. Apăsați D pentru a configura culorile negru și alb pentru foreground-ul și background-ul, apoi aplică Eraser Tool stratului.Pasul 9

În cazul în care doriţi să sportiți efectul, aplicați din nou Eraser Tool cu aceleași presetări.


Pasul 10

Arată bine acum, dar se pare că lipsește ceva, așa că haideți să realizăm textura pentru panza de ulei. Mergeți la stratul “Horse” și aplicați Filter > Texture > Texturizer pentru acest strat.Pasul 11

Uniți toate straturile într-un singur strat folosind Shift+Ctrl+E. Deschideți imaginea cu șevalet și duplicați pictura in ulei. Cu stratul de pictură în ulei selectat, mergeți la Edit > Transform > Scale și redimensionați imaginea.


Pasul 12

Acum este momentul să adăugăm perspectivă la panza cu cal. Pune imaginea noastră in perspectiva similară pentru șevaleta perspectivă. Folosiți Edit > Free Transform și țineți apăsat butonul CTRL pentru a le pune în perspectivă ca în imaginea de mai jos:


Pasul 13

După care mergeți la stratul de pictură în ulei și puneți-l în interiorul zonei de la sevalet. La început setați opacitatea stratului la aproximativ 50%, apoi utilizați Polygonal Lasso Tool pentru a selecta părțile șevaletului, care ar trebui să fie vizibile deasupra picturii.

Pasul 14

Inversează selecția folosind Ctrl+Shift+I și aplică Layer > Layer Mask > Reveal Selection pentru a adăuga masca din nou. Schimbă opacitatea la 100% din nou pentru acest strat.

Fotografia finala

http://tutoriale.ro/sites/default/files/field/image/final_9.jpg

Acest tutorial este acum complet. Acum ştiţi cum să transformați fotografiile în pictură în ulei în doar câţiva paşi.

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 51
Data de inscriere : 15/05/2011

http://utile.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum