Google Chrome 13 introduce o bară de navigaţie experimentală

In jos

Google Chrome 13 introduce o bară de navigaţie experimentală Empty Google Chrome 13 introduce o bară de navigaţie experimentală

Mesaj  Admin la data de Vin Mai 20, 2011 11:31 pm

Google Chrome 13 introduce o bară de navigaţie experimentală Google-chrome-13
Google Chrome a fost mereu apreciat pentru interfaţa minimalistă şi uşurinţa în utilizare. Cu fiecare nouă versiune, interfaţa Google Chrome a fost optimizată pentru a permite afişarea unor porţiuni cât mai mari din paginile web, micşorând sau după caz eliminând elemente din interfaţă care nu erau neapărat necesare.

Google Chrome 13 introduce o bară de navigaţie experimentală Chrome-13

Odată cu Google Chrome 13, design-ul barei de adrese a fost modificat, plecând de la ideea că nu este neapărat nevoie ca acesta să fie afişată în permanenţă sub bara de tab-uri, iar extinderea pe întreaga lungime a ferestrei aplicaţiei este o risipă de spaţiu.

Fiind deocamdată în fază experimentală, versiunea modificată a interfeţei Google Chrome poate fi activată după ce tastăm mai întâi about:flags in bara de adrese, pentru accesarea panoului în care sunt listate funcţiile experimentale din browser, neintroduse încă în versiunea oficială a aplicaţiei.

În noua versiune a interfeţei Google Chrome, bara de adrese este ascunsă complet după fiecare utilizare, lăsând vizibile doar butoanele din meniu, mutate în stânga tab bar-ului. Bara de adrese este activată automat când dăm click pe unul din tab-uri şi afişată într-o versiune mai compactă decât până acum, ce pare să plutească deasupra paginii web. După ce nu mai este utilizată timp de câteva secunde, bara de adrese va dispărea sub tab bar printr-un efect de tip slide-up.

Din păcate ascunderea barei de adrese poate expune utilizatorii la unele riscuri de securitate, făcând mai puţin evidente tentativele de phising - substituirea unei pagini web legitime cu o versiune falsificată, creată pentru sustragerea de informaţii ca numărul card-ului de credit şi alte date confidenţiale.

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 51
Data de inscriere : 15/05/2011

https://utile.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum